Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Allahu akbar! Vikingi musulmani? (FOTO)

Allahu akbar! Vikingi musulmani? (FOTO)

Un articol de: |

Cercetătorii suedezi au făcut o descoperire puțin spus senzațională. Numele lui Allah a fost descoperit brodat pe veșminte funerare vikinge, informează The Independent.

Simbolurile brodate au fost inițial considerate decorațiuni obișnuite din epoca vikingă, însă o reexaminare realizată de arheologul Annika Larsson de la Universitatea din Uppsala a dezvăluit că acestea erau de fapt caractere geometrice în scrierea kufică, notează Digi24.

Citește și: În urma unei pene de curent la aeroportul internaţional din Atlanta, sute de zboruri au fost anulateCe a făcut acest polițist cu trandafirii aruncați spre sicriul Regelui. Merită respectul tuturorKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutTârgurile de Crăciun din Europa de Vest sunt înconjurate anul acesta de detectoare de metal, plăci poligonale de beton și militari (FOTO)

Ele au fost descoperite pe fâșii de material, precum și pe articole de îmbrăcăminte, în două situri funerare, sugerând ca obiceiurile funerare ale vikingilor au fost influențate de Islam, notează publicația britanică. 

Fâșiile conțin caractere ale acestei vechi scrieri arabe, care îl invocă atât pe Allah, cât și pe Ali. În epoca vikingă, caracterele kufice decorau mozaicuri, monumente funerare și mausolee, în principal din Asia Centrală.

"Un detaliu interesant: cuvântul 'Allah' este redat în oglindă", a precizat Larsson.

Citește și: Italia: 3 români, arestați după ce au furat peste 4 tone de cupruScheletul unui mamut, vândut la licitație cu peste jumătate de milion de euroErdogan afirmă că Ierusalimul trebuie să fie capitală musulmană!

"Poate că a fost o încercare de a scrie rugăciuni, astfel încât să poată fi citite de la stânga la dreapta. Faptul că susținem adesea că obiectele orientale din mormintele din epoca vikingă nu puteau fi decât rezultatul jafurilor sau al comerțului cu Orientul nu funcționează ca model explicativ, deoarece inscripțiile apar în îmbrăcămintea tipică din epoca vikingă. Este un gând uluitor că fâșiile de material, la fel ca și costumele, au fost realizate la vest de zonele locuite de musulmani. Probabil că obiceiurile de înmormântare ale vikingilor au fost influențate de Islam și de ideea unei vieți veșnice în Paradis după moarte", a completat ea.

Iată că procesul de islamizare a Europei despre care se tot vorbește în ultima vrme a început de mai multă vreme.

Citeşte mai multe despre:   vikingi,   allah akbhar,   Annika Larsson,   musulmani
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe