Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Ancheta în cazul decesului lui Yasser Arafat, închisă ”din lipsă de probe”

Ancheta în cazul decesului lui Yasser Arafat, închisă ”din lipsă de probe”

Un articol de: |
Foto: thejournal.ie Externe

Judecătorii francezi însărcinați cu ancheta pentru ”asasinat” în cazul decesului fostului lider palestinian Yasser Arafat au dispus marți închiderea investigației, din ”lipsă de probe”, potrivit anunțului Parchetului francez și al avocatului văduvei fostului lider, transmite AFP, citată de Agerpres.

Cei trei judecători au estimat că ''la finalul investigațiilor, nu s-a demonstrat că Yasser Arafat ar fi fost asasinat cu poloniu-210 și nu există probe suficiente ale intervenției unui terț care ar fi putut atenta la viața sa'', a relevat procurorul din Nanterre (la vest de Paris), într-un comunicat de presă.

Ancheta referitoare la presupusul asasinat al lui Yassre Arafat a început în 2012, după ce văduva lui, Suha Arafat, a formulat o cerere în acest sens.

Francis Szpiner, avocatul văduvei fostului lider palestinian, Souha Arafat, a anunțat pe contul său de Twitter închiderea anchetei pentru asasinat.

Mormântul lui Yasser Arafat, din Cisiordania, a fost deschis în noiembrie 2012 și au fost prelevate 60 de eșantioane, trimise spre analiză unui număr de trei echipe de experți din Elveția, Franța și Rusia.

În 2013, experții francezi și cei ruși au exclus deja ipoteza otrăvirii drept cauză a morții lui Yasser Arafat. În opinia experților francezi, prezența unui gaz radioactiv natural (radon) în mediul extern ar explica concentrația ridicată de poloniu-210. În schimb, experții elvețieni au apreciat că teza otrăvirii este ''mai coerentă'' cu propriile rezultate.

Yasser Arafat a murit într-un spital de lângă Paris pe 11 noiembrie 2004.

Citeşte mai multe despre:   yasser arafat,   Souha Arafat,   otravire Yasser Arafat
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe