Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Anchetă la conducerea centralei de la Fukushima: Angajaţii ar fi fost obligaţi să mintă că nu sunt expuşi radiaţiilor

Anchetă la conducerea centralei de la Fukushima: Angajaţii ar fi fost obligaţi să mintă că nu sunt expuşi radiaţiilor

Un articol de: |

Autorităţile japoneze anchetează conducerea centralei de la Fukushima, a anunţat ministrul Muncii din această ţară. Măsura a fost luată după ce jurnaliştii niponi au scris că angajaţii ar fi fost obligaţi să mintă că nu sunt expuşi radiaţiilor, în urma accidentului de la Fukushima Daiichi.

Un oficial japonez ar fi cerut unor muncitori să acopere plumbul din dozimetrele prin care se evaluează cantitatea radiaţiilor la care au fost expuşi în timpul intervenţiei în zonele cele mai radioactive ale centralei nucleare. Solicitarea vizează nedeclararea expunerii acestora la radiaţii, astfel încât compania să poată lucra în continuare în uzină, susţin ziariştii japonezi.

Mai mulţi dintre muncitorii de la Fukushima au refuzat să ascundă nivelul plumbului şi au demisionat. Nivelul anual al radiaţiilor pe care un angajat le poate suporta în mod legal în zonă a fost ridicat la 250 de milisieverţi. Riscul de a dezvolta cancer creşte începând de la doza anuală de 100 de milisieverţi, de o sută de ori peste limita normală.

Catastrofa de la Fukushima Daichi a avut loc în martie 2011 şi a fost catalogată de specialişti drept cel mai grav accident nuclear după cel de la Cernobîl din 1996.


Anchetă la Fukushima
Embed:

Citeşte mai multe despre:   centrala Fukushima,   centrala nucleara,   radiatii,   radioactivitate
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe