Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Angela Merkel, pe post de profesoară de istorie: Cancelarul german le-a vorbit unor liceeni despre Zidul Berlinului

Angela Merkel, pe post de profesoară de istorie: Cancelarul german le-a vorbit unor liceeni despre Zidul Berlinului

Un articol de: |

Angela Merkel a fost pentru o zi profesoară de istori. Cancelarul german le-a explicat, marți, unor elevi de liceu contextul în care a început construirea Zidului Berlinului în urmă cu 52 de ani.

Merkel le-a povestit elevilor de la o școală situată în cartierul Prenzlauerberg, în centrul Berlinului, despre copilăria ei și momentul construirii Zidului Berlinului. "1961 este anul în care am început să merg la şcoală", şi-a amintit cancelarul german, citat de AFP.

Angela Merkel a precizat că, dintre materii, cel mai mult i-au plăcut limbile vii - rusa, engleza, germana - şi matematica.

"Toţi elevii au spus că, pentru ei, faptul că sunt originari din vest sau din est nu are nicio importanţă", a notat ulterior pe Twitter purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Steffen Seibert.

Aceasta a fost prima apariție publică a cancelarului, după vacanța de vară, cu 6 săptămâni înainte de alegerile din 22 septembrie.

La 13 august 1961, liderii comunişti ai RDG au început să ridice un zid care să încercuiască cele trei zone de ocupaţie occidentale ale Berlinului, americană, britanică şi franceză.

Citeşte mai multe despre:   Angela Merkel,   cancelar german,   Germania,   profesoara de istorie,   zidul berlinului,   berlin,   Prenzlauerberg
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe