Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Antonescu: România se va ”afla în prima linie”, alături de SUA și aliați, în cazul unei intervenții în Siria

Antonescu: România se va ”afla în prima linie”, alături de SUA și aliați, în cazul unei intervenții în Siria

Un articol de: |

România se va afla ”în prima linie” în cazul unei eventuale intervenții în Siria, alături de SUA și ”aliați”, a declarat, marți, președintele Senatului, Crin Antonescu, la finalul întrevederii cu ministrul adjunct de Externe al Israelului, Zeev Elkin.

"(România - n.r.) va fi în prima linie a unei asemenea formule de intervenţie împotriva unor lucruri abominabile care se întâmplă în Siria, dar şi de prevenire a uriaşelor pericole care pândesc practic toată lumea civilizată din acea zonă", a mai afirmat Antonescu.

De asemenea, președintele Senatului a declarat că a avut un schimb de "păreri, de evaluări şi de gânduri privitoare la soluţiile şi la evoluţiile viitoare" în problematica siriană, citează Mediafax.

"Am spus oaspetelui meu de astăzi că majoritatea parlamentară cel puţin - cred că avem un consens în Senat şi în Parlamentul României... să considerăm că în ceea ce priveşte cel puţin situaţia din Siria comunitatea internaţională are obligaţii nu doar politice, ci în primul rând morale. Asemenea lucruri nu pot să permită la nesfârşit tăcerea şi pasivitatea şi că nu e vorba doar de lucruri care se întâmplă acum în Siria, ci de perspectiva întrutotul îngrijorătoare a armei chimice de exemplu, arme nucleare, arme de mare forţă de distrugere să intre pe mâna, să fie la îndemâna unor organizaţii teroriste de pildă sau a unor lideri politici iresponsabili", a afirmat preşedintele Senatului.

De altfel, Antonescu a ținut să precizeze că nu are calitatea de a exprima poziția statului român, ci doar pe cea a majorității parlamentare în această chestiune.

Citeşte mai multe despre:   Crin Antonescu,   SUA,   siria,   posibila interventie militara,   zeev elkin,   Israel,   ministerul de externe
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe