APCE: Soarta gazoductului Iași-Ungheni discutată de premierul Moldovei și delegația României

APCE: Soarta gazoductului Iași-Ungheni discutată de premierul Moldovei și delegația României

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit luni la Strasbourg cu delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), condusă de senatorul Titus Corlățean, informează guvernul de la Chișinău într-un comunicat preluat de Agerpres.

Filip a reamintit că România este principalul partener economic și comercial al Republicii Moldova și a reafirmat interesul guvernului de la Chișinău pentru finalizarea proiectelor bilaterale în desfășurare. El s-a referit explicit la gazoductul Iași-Ungheni, care ar trebui prelungit în România până la Onești, iar în Republica Moldova până în capitală. Proiectul contribuie la interconectarea Republicii Moldova la piața energetică europeană și implicit la securitatea energetică a țării.

Premierul a mulțumit României pentru sprijinul acordat țării sale pe plan european, la nivel practic, prin ajutorul pentru promovarea reformelor, precum și la nivel politic, prin mesajele și acțiunile în cadrul Uniunii Europene. El a menționat în special contribuția României la stabilirea Grupului pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova și reluarea activității comisiei mixte interguvernamentale pentru integrare europeană.

La rândul său, Corlățean a salutat participarea premierului Republicii Moldova la ședința în plen a APCE și a subliniat importanța menținerii cursului european al țării, pentru care — a asigurat el — România va oferi întregul său sprijin.

Urmăriți B1TV.ro și pe