Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Arabia Saudită va construi un oraş al femeilor, pentru sprijinirea celor care doresc să lucreze

Arabia Saudită va construi un oraş al femeilor, pentru sprijinirea celor care doresc să lucreze

Un articol de: |

În Arabia Saudită se va construi un oraș doar pentru femei, în care se va ține cont atât de codul Islamic din Sahara (potrivit căruia promul rol al femeii este acela de soție și mamă) cât și de dorința unor femei de a face carieră, scrie Daily Mail.

Potrivit sursei, Autoritatea saudită pentru proprietate industrială (Modon) are acum în sarcină să armonizeze situaţia de pe piaţa muncii din ţară cu cea din restul lumii moderne, astfel că acest oraş  - situate în municipalitatea Hafuf – aflat în faza de proiectare, ar urma să fie construit începând de anul viitor.

Autorităţile speră că vor încuraja astfel femeile care îşi doresc o carieră, fără a sfida legile islamice care guvernează ţara.

În marile oraşe industriale din Arabia Saudită există fabrici deţinute de femei, precum şi companii în care personalul include o mică parte din populaţia feminină din oraşele respective.

În noul oraş, vor exista companii conduse de femei şi linii de producţie la care vor lucra exclusiv femeile.

În plus, din această vară, femeile au început să înlocuiască bărbaţii angajaţi în magazinele de parfumuri şi produse cosmetice, la doar o jumătate de an după ce i-au înlocuit pe bărbaţii angajaţi în magazinele de lenjerie.

Însă în ciuda anumitor progrese înregistrate, drepturile femeilor din Arabaia Saudită sunt în continuare limitate prin legea islamică, ele fiind lipsite de anumite libertăţi fundamentale, prezente în cultura occidentală.

Citeşte mai multe despre:   arabia saudita,   oras pentru femei,   femeie de cariera,   legea islamica
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe