Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Arseni Iațeniuk anunță că Ucraina va cere FMI suplimentarea ajutorului financiar

Arseni Iațeniuk anunță că Ucraina va cere FMI suplimentarea ajutorului financiar

Un articol de: |

Premierul ucrainean a anunțat, miercuri, că se va cere Fondului Monetar Internațional suplimentarea ajutorului financiar, care deja a ajuns la 17 miliarde de dolari, citează AFP.

FMI și Banca Mondială se vor reuni în această săptămână la Washington, discuții la care va participa și o delegație condusă de ministrul ucrainean de finanțe, Oleksandr Șlapak.

Obiectivul Ucrainei este adaptarea programului convenit cu organizaţiile financiare internaţionale la realităţile actuale şi atragerea unui nivel maxim posibil de noi resurse, pentru ca Ucraina să poată începe să se dezvolte economic şi să depăşească această perioadă extrem de dificilă, potrivit premierului.

Pentru ca Ucraina să nu intre în incapacitate de plată, FMI a acordat în luna aprilie o linie de credit de 17 miliarde de dolari, în cadrul unui program internaţional de sprijin care totalizează 27 de miliarde de dolari.

Citeşte mai multe despre:   Arseni Iaţeniuk,   Ucraina,   FMI,   ajutor financiar
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe