Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Arseni Iaţeniuk: Guvernul ucrainean nu va mai finanța regiunile separatiste din estul țării

Arseni Iaţeniuk: Guvernul ucrainean nu va mai finanța regiunile separatiste din estul țării

Un articol de: |
Foto: trm.md Externe

Teritoriile aflate sub controlul separatiştilor în estul Ucrainei nu vor mai beneficia de finanţare bugetară din partea Kievului, a anunţat premierul Arseni Iaţeniuk, citat de AFP.

"Atât timp cât o parte a regiunilor Doneţk şi Lugansk este controlată de impostori, Guvernul nu va mai trimite fonduri pentru această zonă. După ce teroriştii ruşi se vor retrage din Doneţk şi Lugansk şi după ce vom recupera controlul asupra acestor teritorii, vom acorda fiecări locuitor indemnizaţiile sociale la care are dreptul", a anunțat premierul ucrainean.

Iațeniuk a declarat însă că Ucraina nu va întrerupe livrările de gaze şi electricitate în aceste regiuni, pentru a evita o "catastrofă umanitară".

"Cetăţenii noştri sunt acolo, iar Guvernul nu îi va lăsa în frig pentru că ar duce la o catastrofă umanitară. Vom continua livrările de gaze şi electricitate. Iarna este aproape şi dacă luăm măsuri dure, va fi greu în primul rând pentru populaţie", a adăugat șeful Guvernului de la Kiev.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe