Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Asistentul personal al Papei şi un complice al acestuia vor fi judecaţi în cazul furtului de documente de la Vatican

Asistentul personal al Papei şi un complice al acestuia vor fi judecaţi în cazul furtului de documente de la Vatican

Un articol de: |

Asistentul personal al Papei Benedict al XVI-lea, Paolo Gabriele, acuzat de furt de documente confidenţiale, şi un complice al acestuia, Claudio Sciarpelletti, informatician la Secretariatul de Stat, vor fi judecaţi de o instanţă a Vaticanului, informează BBC.

Paolo Gabriele este arestat din mai, când poliția a descoperit documente confidențiale ale Vaticanului în apartamentul său.

El este acuzat de "furt în formă agravată" din biroul superiorului său ierarhic, monseniorul Georg Gänswein, secretarul Suveranului Pontif. Paolo Gabriele ar fi sustras note private şi mesaje confidenţiale adresate Papei Benedict sau scrise de acesta, copiindu-le şi furnizându-le presei.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la șase ani de închisoare.

Sciarpelletti, analist şi programator la Secretariatul de Stat de la Vatican, este acuzat de complicitate la furtul lui Paolo Gabriele.

Procesul va începe cel mai devreme în octombrie.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe