Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Assange: Președintele SUA și poporul american îi sunt îndatorați moral lui Edward Snowden

Assange: Președintele SUA și poporul american îi sunt îndatorați moral lui Edward Snowden

Un articol de: |

Fondatorul WikiLeaks Julian Assange este de partea fostului consultant NSA Edward Snowden și susține că poporul american îi este îndatorat moral. Assange consideră că după ce Snowden a publicat informațiile din programul PRISM, președintele Barack Obama a fost determinat să promită revizuirea sistemului de supravegehre a comunicațiilor de către serviciile de informații. 

Preşedintele Obama a promis vineri, într-o conferinţă de presă, reforme în domeniul supravegherii comunicaţiilor, în numele "transparenţei" şi "încrederii", însă a negat orice abuz, în urma polemicii declanşate de dezvăluirile lui Snowden.

Într-un comentariu publicat pe site-ul său australian, Assange a apreciat sâmbătă că este vorba despre o "victorie pentru Edward Snowden şi numeroşii săi susţinători".

În opinia sa, preşedintele american a "validat rolul lui Edward Snowden ca cel care a tras un semnal de alarmă", prin faptul că a promis reforme, scrie USA Today.

Snowden se temea mai ales de faptul că a tras un semnal de alarmă fără să provoace schimbări, a dezvăluit Assange că i-a spus fostul spion.

"Se conturează reforme, iar preşedintele şi poporul american, dar şi populaţia lumii, îi sunt îndatoraţi moral lui Edward Snowden", a adăugat Assange, care a dezvăluit, la rândul său, documente diplomatice confidenţiale.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe