Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Astrofizicianul Stephen Hawking susține dreptul la sinuciderea asistată

Astrofizicianul Stephen Hawking susține dreptul la sinuciderea asistată

Un articol de: |

Este dreptul persoanelor bolnave în stadiu terminal să își poate alege moartea și de a fi asistați în acest proces, atâta timp cât toate măsurile de siguranță sunt luate, este de părere astrofizicianul britanic Stephen Hawking.

"Cred că aceia care au o boală într-un stadiu terminal şi au dureri mari ar trebui să aibă dreptul de a alege să îşi pună capăt vieţii, iar aceia care îi ajută nu ar trebui să fie daţi în judecată", a declarat Stephen Hawking, citat de Reuters.

Hawking a fost diagnosticat la vârsta de doar 21 de ani cu o maladie neuronală degenerativă și, deși i s-au mai dat doar doi-trei ani de viață, britanicul a ajuns la vârsta de 71 de ani.

În alocuţiunea pe care a susţinut-o înainte de lansarea unui documentar despre viaţa lui, în această săptămână, Stephen Hawking, care se deplasează doar cu scaunul cu rotile, a spus că a susţinut dreptul persoanelor bolnave în stadii terminale de a se sinucide, cu condiţia ca persoanele în cauză să aleagă singure acest drum.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe