Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Atena: Scandal într-o tabără de romi pe care polițiștii au vrut să o demoleze

Atena: Scandal într-o tabără de romi pe care polițiștii au vrut să o demoleze

Un articol de: |

Zeci de romi au provocat haos în Atena, după ce un tribunal a decis să demoleze tabăra ilegală în care aceştia locuiesc. Ţiganii au oprit traficul pe unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din capitala Greciei şi au incendiat cauciuri, dulapuri şi alte piese de mobilier. În urma scandalului, romii au oprit demolările cel puţin pentru o zi.

Scandalul a început imediat după ce Tribunalul a decis să dărâme o parte dintre barăci cu buldozerele. 12 dintre cele 66 de locuinţe urmează să fie distruse. Romii au luat-o însă înaintea autorităţilor. Oamenii au aşteptat Poliţia toată noaptea cu pietre în mâini şi şi-au incendiat lucrurile în mijlocul străzilor. Până dimineaţa, tot traficul a fost dat peste cap pe una dintre şoselele importante din Atena.

Peste 300 de romi ocupă ilegal terenul de zeci de ani, dar autorităţile au decis să recupereze pământul, care valorează milioane de euro. Statul le-a oferit la schimb un adăpost la periferia oraşului, dar ţiganii au refuzat pe motiv că este prea departe şi nu are apă curentă. 

În urma scandalului, demolarea adăposturilor a fost amânată, iar oamenii legii continuă negocierile cu romii, pentru a îi muta pe cale amiabilă.

Citeşte mai multe despre:   atena,   tabara ilegala de romi,   scandal cu romi
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe