Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Avertisment al unui expert în lumea arabă: Statul Islamic are celule active în Bulgaria

Avertisment al unui expert în lumea arabă: Statul Islamic are celule active în Bulgaria

Un articol de: |
Foto: rt.com Externe

Gruparea Statul Islamic are celule active în Bulgaria. Avertismentul a fost făcut de Kiriak Ţonev, un expert în lumea arabă, care a declarat pentru televiziunea națională din Bulgaria că amenințarea grupării jihadiste este una foarte serioasă, relatează site-ul Novinite.com.

"Ameninţarea reprezentată de Statul Islamic este mare pentru că gruparea acoperă o zonă extinsă din Asia Centrală până în Africa de Nord, Balcani şi Spania", a afirmat expertul.
Țonev atrage atenția asupra faptului că asimilarea forţată a minorităţii turce din Bulgaria prin schimbarea numelor turce cu unele bulgare a împins unii musulmani bulgari la islamism.

În plus, expertul arată că persoane care au luptat alături de Statul Islamic s-au întors în Bulgaria, iar unele dintre ele au fost tratate în spitale din această țară.
În opinia lui Țonev a început o nouă etapă a confruntărilor conduse de gruparea jihadistă, în contextul în care Statul Islamic încearcă să împingă kurzii înspre Turcia.

Citeşte mai multe despre:   statul islamic,   Kiriak Ţonev,   Bulgaria,   grupare jihadista
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe