Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Aviația irakiană a parașutat, din greșeală, provizii într-o zonă controlată de Statul Islamic

Aviația irakiană a parașutat, din greșeală, provizii într-o zonă controlată de Statul Islamic

Un articol de: |
Foto: theblaze.com Externe

Aviația irakiană a parașutat, din greșeală, provizii destinate militarilor irakieni  constând din produse alimentare, apă şi muniţii într-o zonă controlată de combatanţii islamişti din gruparea Stat Islamic, informează NBC News.

Proviziile erau destinate trupelor irakiene care participă la ofensiva împotriva islamiştilor din gruparea teroristă sunnită Stat Islamic în provincia al-Anbar, din vestul Irakului.

"În loc să paraşuteze proviziile în zona controlată de armata irakiană, unii dintre piloţi le-au livrat în partea controlată de combatanţii din gruparea Stat Islamic", a declarat Hakim Al-Zamili, deputat în Parlamentul de la Bagdad şi membru al Comisiei de Securitate şi Apărare din Legislativul irakian.

"Militarii noştri aveau mare nevoie de aceste provizii, însă, din cauza unei erori la nivelul comandamentului armatei irakiene şi a lipsei de experienţă a piloţilor, i-am ajutat pe combatanţii SI să ne ucidă soldaţii", a adăugat oficialul irakian.

Un oficial din Ministerul irakian al Apărării a confirmat incidentul produs la 19 septembrie şi a explicat că unii dintre piloţii din aviaţia irakiană "sunt tineri şi nu au foarte multă experienţă".

Autorităţile de la Bagdad au deschis o anchetă în legătură cu acest caz.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe