Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Banca centrală a Rusiei a crescut dobânda cheie cu 1,5 puncte, la 9,5%

Banca centrală a Rusiei a crescut dobânda cheie cu 1,5 puncte, la 9,5%

Un articol de: |
Foto: dw.de Externe

Banca centrală a Rusiei a crescut dobânda cheie cu 1,5 puncte procentuale, la 9,5%, peste aşteptările economiştilor, ceea ce evidenţiază problemele cu care se confruntă economia rusă pe fondul sancţiunilor impuse Moscovei şi al scăderii preţului petrolului.

Guvernatorul Elvira Nabiullina a crescut de patru ori costurile de împrumut în acest an, după ce sancţiunile impuse Moscovei de către UE şi SUA au slăbit economia de 2.0000 de miliarde de dolari a Rusiei, informează Bloomberg.

„Au avut loc schimbări semnificative ale condiţiilor externe: o scădere considerabilă a preţului petrolului şi sancţiuni mai stricte impuse de anumite ţări. Ca rezultat, rubla s-a depreciat. Aceasta, împreună cu restricţiile asupra importului anumitor produse alimentare impuse în august, a condus la accelerarea creşterii preţurilor de consum", se arată într-un comunicat al băncii centrale.

Banca centrală a anunţat că va iniţia acţiuni de relaxare monetară în momentul în care condiţiile externe se îmbunătăţesc, iar inflaţia şi perspectivele privind evoluţia preţurilor arată un trend descendent stabil.

Citeşte mai multe despre:   banca centrala a Rusiei,   economia Rusiei,   Elvira Nabiullina
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe