Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Barack Obama a condamnat ”uciderea brutală” a ostaticului britanic Alan Henning

Barack Obama a condamnat ”uciderea brutală” a ostaticului britanic Alan Henning

Un articol de: |
Foto: metro.us Externe

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a condamnat vineri "uciderea brutală" a ostaticului britanic Alan Henning de către "gruparea teroristă SI" (Stat Islamic), promiţând că se va face dreptate, relatează AFP.

"Împreună, cu o largă coaliţie alcătuită din ţări aliate şi partenere, vom continua să acţionăm în mod hotârât pentru a slăbi şi a distruge în cele din urmă SI", a declarat preşedintele american, citat într-un comunicat.

Înregistrarea video cu decapitarea lui Alan Henning este un nou exemplu al brutalităţii jihadiştilor din cadrul SI, a apreciat mai devreme Casa Albă.

"Este un nou exemplu clar al brutalităţii acestei grupări şi tocmai din acest motiv preşedintele a pus în aplicare o strategie pentru a slăbi şi distruge SI", a declarat Lisa Monaco, consiliera lui Barack Obama în probleme legate de terorism, precizând că verificări sunt în curs pentru a confirma autenticitatea acestei înregistrări video.

Mai devreme, premierul britanic David Cameron a condamnat la rândul său "uciderea brutală a lui Alan Henning de către Stat Islamic".

O înregistrare video intitulată "un nou mesaj către America şi aliaţii săi", realizată potrivit aceluiaşi scenariu ca la decapitările cărora le-au devenit victime doi americani şi un britanic, prezintă presupusa execuţie prin decapitare a lucrătorului umanitar Alan Henning.

Înregistrarea video care prezintă presupusa execuţie prin decapitare a lui Alan Henning încă nu a fost autentificată.

Alan Henning este al patrulea ostatic occidental decapitat de SI în Siria, după jurnaliştii americani James Foley, pe 19 august, şi Steven Sotloff, pe 2 septembrie, şi lucrătorul umanitar britanic David Haines, pe 13 septembrie.

Citeşte mai multe despre:   Barack Obama,   ucidere brutala,   ostatic britanic,   Alan Henning
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe