Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Benjamin Netanyahu îl îndeamnă pe Ban Ki-Moon să respingă acţiunile unilaterale ale palestinienilor

Benjamin Netanyahu îl îndeamnă pe Ban Ki-Moon să respingă acţiunile unilaterale ale palestinienilor

Un articol de: |
Foto: nbcnews.com Externe

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, i-a cerut secretarului general ONU, Ban Ki-Moon, să se opună iniţiativelor "unilaterale" pe care palestinienii le au la Naţiunile Unite, relatează AFP.

"Nu vom ajunge la o pace veritabilă decât prin negocieri bilaterale cu cei care cred în pace", a declarat Netanyahu.

"Cred că acţiunile unilaterale întreprinse de palestinieni la Naţiunile Unite nu servesc păcii, chiar dimpotrivă", a adăugat liderul israelian.

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a demarat o iniţiativă care prevede obţinerea de susţinere pentru un proiect de rezoluţie care prevede recunoaşterea statului palestinian.

"Dacă Naţiunile Unite susţin o reconciliere veritabilă, trebuie să evite toate acţiunile care afectează procesul de pace", a insistat Netanyahu.

Ban Ki-Moon a cerut, în cursul vizitelor în Israel şi Cisiordania, încetarea activităţilor israeliene de colonizare.

"Condamnăm continuarea activităţilor de colonizare. Suntem profund îngrijoraţi de provocările din zona Esplanadei Moscheilor din Ierusalim. Aceste activităţi alimentează tensiunile, de aceea trebuie să înceteze", a spus Ban Ki-Moon.

Citeşte mai multe despre:   Benjamin Netanyahu,   Ban Ki-moon,   actiuni unilaterale,   palestinieni
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe