Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Big Ben și toate clopotele din Marea Britanie au bătut pentru a marca deschiderea Jocurilor Olimpice

Big Ben și toate clopotele din Marea Britanie au bătut pentru a marca deschiderea Jocurilor Olimpice

Un articol de: |

Timp de trei  minute, Big Ben-ul a bătut la Londra pentru a marca deschiderea Jocurilor Olimpice. Odată cu Big Ben-ul au răsunat răsuna toate clopotele din Regatul Unit, ca într-un mini-concert.

Iniţatorul acestui eveniment este muzicianul Martin Greed, laureat al Premiului Turner. El a botezat iniţiativa "Work nr. 1197".

Ultima derogare pentru folosirea Big Ben-ului a fost dată în urmă cu 60 de ani, într-un cadru trist, la ceremoniile legate de decesul lui George VI, tatal reginei Elizabeta a II-a.

Imensul clopot amplasat deasupra Parlamentului de la Westminster cântăreşte 13 tone.

Vineri, Big Ben a bătut de 40 de ori, timp de trei minute. Torţa olimpică a fost urcată în barca regală Gloriana, pe Tamisa, urmând să fie dusă în centrul Londrei.

Jocurile Olimpice încep oficial vineri seară, când regina Elizabeth a II-a va deschide evenimentul pe stadionul olimpic din capitala britanică.


Big Ben-ul salută deschiderea Jocurilor Olimpice
Embed:

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe