Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Bill Gates va sprijini lupta împotriva epidemiilor cu 500 de milioane de dolari

Bill Gates va sprijini lupta împotriva epidemiilor cu 500 de milioane de dolari

Un articol de: |

Bill Gates, fostul CEO al gigantului Microsoft, va dona peste 500 de milioane de dolari pentru lupta împotriva diverselor epidemii din țările în curs de dezvoltare, potrivit unui comunicat citat de AFP.

Miliardarul american a anunțat că Fundația Gates va oferi peste 500 de milioane de dolari în 2014 ”pentru a reduce povara pe care o constituie malaria, pneumonia, diareea și o serie de infecții parazitare, cauze principale pentru decese și handicap în țările în curs de dezvoltare”, se arată în comunicat.

Totodată, Bill Gates a anunțat că fundația sa a majorat cu 30% finanțarea anuală în ce privește malaria.

Miliardarul a subliniat ”necesitatea unor eforturi mai importante pentru a face față bolilor rezistente la medicamente, cum sunt malaria și febra Dengue”, mai ales în contextul epidemiei de Ebola, din cauza căreia paroximativ 5.000 de persoane și-au pierdut viața de la începutul acestui an.

De altfel, în ce privește lupta sa împotriva epidemiei virusului Ebola, Fundația Gates a anunțat în septembrie un angajament în valoare de 50 de milioane de dolari.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe