Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Biroul Electoral din Străinătate: Procesul electoral se încheie la ora 21:00. Am primit cereri de prelungire a votului, dar legea interzice acest lucru

Biroul Electoral din Străinătate: Procesul electoral se încheie la ora 21:00. Am primit cereri de prelungire a votului, dar legea interzice acest lucru

Un articol de: |
Coadă la Strasbourg Externe

Mai multe cereri pentru prelungirea programului de votare au fost depuse în străinătate, a declarat duminică Andra Monica, purtătorul de cuvânt al BES. Aceasta a precizat că acest lucru nu se poate, întrucât legea este clară şi nu lasă loc de excepţii.

Nu au fost sesizate nereguli în ceea ce priveşte procesul electoral. În schimb, mai mulţi cetăţeni şi-a exprimat nemulţumirea, prin email sau telefonic, pentru faptul că s-au format cozi şi le este teamă că nu vor vota toţi. Am mai primit sesizări şi de la asociaţii care au cerut prelungirea programului de votare", a precizat Andra Monica Asănică, potrivit Mediafax.

Întrebată dacă se ia în considerare prelungirea programului de vot, purtătorul de cuvânt al BES a precizat că instituţia nu are atribuţii în acest sens, iar legea nu permite acest lucru.

Potrivit dispoziţiilor legale, procesul electoral se încheie la ora 21:00. BES nu are competenţe să prelungească programul de vot în condiţiile în care textul de lege e clar şi nu lasă loc de excepţii", a explicat Andra Monica Asănică.

În diaspora mii de români stau la cozi uriaşe şi cel mai probabil nu vor apuca să-şi exercite dreptul legitim de a vota. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   alegeri prezidentiale,   BES,   prelungirea programului de votare
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe