Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Bolivia: Evo Morales are undă verde de la Parlament pentru al patrulea mandat prezidențial

Bolivia: Evo Morales are undă verde de la Parlament pentru al patrulea mandat prezidențial

Un articol de: |
Foto: lajirafa.com.mx Externe

Parlamentul bolivian a votat sâmbătă o reformă parțială care va fi supusă unui referendum în luna februarie. Modificările acesteia îi permit lui Evo Morales să candideze pentru un al patrulea mandat, în anul 2019.

Ședința a durat 18 ore, iar Parlamentul a votat cu o majoritate de două treimi din voturi modificarea Constituției pentru a permite două realegeri consecutive, notează Agerpres.

Morales (55 de ani) este cel mai vechi președinte în exercițiu din America Latină, a fost ales la sfârșitul lui 2005 cu 54% din voturi.

Opoziția, fragilizată din cauza lipsei de unitate, susține că el nu avea dreptul de a mai candida în 2014, în virtutea Constituției adoptate la cererea sa în 2009, care nu autoriza decât două mandate consecutive.

Însă, politicianul a beneficiat totuși în 2013 de o decizie a Curții Supreme conform căreia primul său mandat nu putea fi luat în calcul, deoarece noua Constituție nu era încă în vigoare.

Citeşte mai multe despre:   Evo Morales,   Bolivia,   mandat prezidential,   Parlament,   unda verde,   referendum,   candidatura,   sedinta,   America Latina
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe