Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Bulgaria nu va cere să fie primită în Schengen în schimbul primirii de refugiați: "Sunt două chetiuni diferite"

Bulgaria nu va cere să fie primită în Schengen în schimbul primirii de refugiați: "Sunt două chetiuni diferite"

Un articol de: |
Foto: economica.net Externe

Asaltată de refugiați, Bulgaria nu va profita de pe urma crizei imigranților pentru a cere oficialilor de la Bruxelles să fie primită în Schengen. Anunțul a fost făcut, vineri, de vicepremierul bulgar într-un discurs susținut la a 12-a ediție a Conferinței pentru Securitate în Sud-Estul Europei.

Bulgaria merită să fie în spațiul de liberă circulație Schengen pentru că a îndeplinit toate criteriile tehnice și cetățenii ei au drepturi egale cu cei din celelalte state membre ale UE. Partenerii europeni ai Bulgariei sunt obligați să o primească în spațiul Schengen. Din acest motiv, nu vom oferi primirea de refugiați în schimbul admiterii în Schengen. Sunt două chestiuni diferite”, a afirmat Rumiana Bachvarova, transmite Agerpres.

Totodată, Bachvarova a declarat că majoritatea imigranților nu doresc să rămână în Bulgaria. Destinația cestora fiind Germania.

Citeşte mai multe despre:   Bulgaria,   refugiati,   imigranti,   Spaţiul Schengen,   Rumiana Bachvarova
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe