Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Bulgaria va realiza o hartă a ghetourilor de romi din ţară, cu fonduri europene

Bulgaria va realiza o hartă a ghetourilor de romi din ţară, cu fonduri europene

Un articol de: |

Autorităţile bulgare vor executa un proiect finanţat cu fonduri europene în vederea creării unor hărţi cu ghetourile locuite de cele mai marginalizate comunităţi de romi din ţară, relatează Novinite.com.

Proiectul este finanţat prin Proiectul Operaţional European pentru Resurse Umane şi Dezvoltare și  urmează să fie finalizat în octombrie 2013, când va fi finalizată și harta ghetourilor.

În total, 700 de cenzori din cadrul a şase instituţii guvernamentale centrale, municipalităţi şi organizaţii nonguvernamentale vor studia distribuţia geografică a acestei minorităţi marginalizate, pe teritoriul a 264 de municipalităţi din ţară.

Culegerea acestor infromaţii urmează să ajute autorităţile bulgare să propună politici mai bune de integrare a romilor în domeniul educaţiei, ocupării forţei de muncă, sănătăţii, dar şi în sfera socială.

Marginalizarea membrilor comunităţii romilor - inclusiv segregarea la scară largă a unor ghetouri de romi sau ocuparea ilegală a unor proprietăţi de către membri ai acestei minorităţi - rămâne în continuare una dintre cele mai grave probleme publice a Bulgariei.

Citeşte mai multe despre:   rromi,   ghetou,   harta,   integrarea rromilor,   Bulgaria,   fonduri UE,   fonduri europene
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe