Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Camera Reprezentanților Statelor Unite a aprobat noi sancțiuni contra sectorului petrolier iranian

Camera Reprezentanților Statelor Unite a aprobat noi sancțiuni contra sectorului petrolier iranian

Un articol de: |

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat, miercuri, noi sancțiuni dure contra sectorului petrolier iranian și a altor industrii din această țară, relatează AFP

Proiectul de lege adoptat pune pe lista neagră orice afacere în sectoarele minerit și construcții iraniene. Astfel, Statele Unite se angajează să pună capăt vânzărilor de petrol iranian la nivel mondial până în 2015.

Câțiva critici ai textului au notat că votul din Cameră este inoportun deoarece intervine cu trei zile înainte ca Hassan Rohani să fie instalat în funcția de președinte al țării.

Proiectul de lege urmează să fie aprobat de Senat și semnat de Barack Obama, însă nu menționează victoria lui Hassan Rohani sau argumentul său de a îmbunătăți relațiile Iranului cu lumea.

În timp ce Washington se teme că Iranul dezvoltă arme nucleare, Teheranul pretinde că programul său este pentru scopuri energetice și de cercetare.

Vânzările de petrol reprezintă cea mai mare sursă de bani pentru programul nuclear al Iranului.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe