Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Canada trimite OMS 1.000 de doze de vaccin experimental împotriva Ebola

Canada trimite OMS 1.000 de doze de vaccin experimental împotriva Ebola

Un articol de: |
Foto: sott.net Externe

Canada trimite luni la Geneva peste 1.000 de doze ale unui vaccin experimental împotriva Ebola oferit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a anunţat, Spitalul Universitar din Geneva, informează AFP.

Guvernul canadian a anunţat că va expedia fiolele în cadrul a trei transporturi aeriene separate, ca măsură de precauţie, în cazul unui accident sau a unei deficienţe a sistemului de controlare a temperaturii.

Dozele de vaccin  vor ajunge marţi la Geneva, a anunțat Agnes Reffet, purtătorul de cuvânt al spitalului din Geneva, unde va fi depozitat vaccinul.

Canada a anunţat încă din luna august că va oferi OMS 800 de fiole conţinând fiecare aproximativ două doze ale vaccinului experimental VSV-EBOV dezvoltat de Laboratorul naţional de microbiologie (LNM) din Winnipeg.

OMS a identificat două vaccinuri experimentale care au dat rezultate încurajatoare la primele teste realizate pe maimuţe: vaccinul canadian VSV-EBOV, a cărui licenţă de comercializare este deţinută de compania americană NewLink Genetics, şi vaccinul dezvoltat de compania britanică GlaxoSmithKline (GSK).

Testele pe oameni urmează să înceapă în Elveţia la sfârşitul lunii octombrie - începutul lunii noiembrie, a precizat Agnes Reffet.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe