Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Cancelarul german susține că nu va sprijini nicio restricție privind libera circulație a muncitorilor în UE

Cancelarul german susține că nu va sprijini nicio restricție privind libera circulație a muncitorilor în UE

Un articol de: |

Angela Merkel a anunțat că nu va sprijini niciun fel de restricție referitoare la libera circulație a muncitorilor în interiorul Uniunii Europene, informeaază Reuters.

Într-un interviu pentru Sunday Times, Merkel a declarat că nu va sprijini nicio limitare a libertății de mișcare în cadrul blocului comunitar. "Germania nu se va juca cu principiile fundamentale ale liberei circulații în UE", a declarat cancelarul.

Afirmația Angelei Merkel reprezintă o lovitură pentru planurile premierului britanic David Cameron care intenționează să organizeze un referendum pe tema rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană dacă Partidul Conservator va câștiga alegerile din 2015. De asemenea, Cameron a afirmat că vrea să răspundă îngrijorărilor din rândul alegătorilor legate de imigrație, căutând totodată să contrabalanseze creșterea în popularitate a partidului eurosceptic UKIP, care militează pentru niveluri mult mai reduse de imigrație în regat.

Potrivit Sunday Times, Merkel ar fi dispusă să discute cu Cameron referitor la posibile restricții asupra muncitorilor din UE care urmăresc să profite de sistemele de ajutoare sociale din alte țări membre. "Sunt aspecte controversate ce sunt dezbătute și în țara noastră. Cred că este nevoie de rezolvarea acestora într-o manieră care să combată abuzurile. Pe de altă parte, nu trebuie să intervenim asupra principiilor fundamentale ale libertății de mișcare în Europa", a subliniat Angela Merkel.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe