Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Cântecul cometei Ciuriumov-Gherasimenko, interpretat prin instrumentele sondei Rosetta (AUDIO)

Cântecul cometei Ciuriumov-Gherasimenko, interpretat prin instrumentele sondei Rosetta (AUDIO)

Un articol de: |
Foto: obiectiv.info ExterneSunetul este atât de slab încât a trebuit amplificat de 10.000 de ori pentru a putea fi auzit de urechea umană, informează space.com.

Oamenii de știință din cadrul Agenției Spațiale Europene (ESA), care se ocupă de misiunea sondei Rosetta și a modulului robotizat Philae, care a asolizat pe nucleul cometei, susțin că acest sunet poate fi efectul ionizării particulelor neutre ale cometei care sunt dispersate în spațiu.

"Este ceva emoționant și complet nou pentru noi. Nu ne așteptam la așa ceva și încă încercăm să explicăm fizica din spatele acestui fenomen", a declarat Karl-Heinz Glaßmeier, șeful departamentului de Fizică Spațială din cadrul Technische Universität din Germania.

Magnetometrul sondei Rosetta a înregistrat cântecul cometei pentru prima oară în luna august, când se afla pe o orbită la 100 de kilometri de cometă.

El face face parte dintr-o serie de cinci instrumente denumită Rosetta's Plasma Consortium (RPC).

Aceste instrumente sunt concepute pentru a monitoriza modul în care cometa interacționează cu vântul solar. Ele analizează și structura "atmosferei" sau coamei cometei.

Cântecul cometei Ciuriumov-Gherasimenko


Citeşte mai multe despre:   Sonda Rosetta,   cantec sonda,   cometa 67/P Ciuriumov-Gherasimenko,   cometa
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe