Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Ce înseamnă să fii rezervist? Cum ajungi în armata franceza

Ce înseamnă să fii rezervist? Cum ajungi în armata franceza

Un articol de: |

Președintele Franței, Francois Hollande, și-a exprimat joi dorința de avea în rezervele militare între 28.000 și 45.000.

Ziarul Le Figaro a vorbit într-un articol despre statutul particular al armatei franceze, despre condițiile de angajare, misiuni și remunerații.

Citește și: Două persoane au murit şi alte câteva au fost rănite după ce au fost înjunghiate, în MaastrichtS-a găsit soluția să nu mai moară nimeni la metrou. Guvernul: în 2018 se rezolvă problemaUn vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasăRaport privind traficul de arme în zonele de război: Aproape o treime din arme provin din țări europene, printre care și România

Istoric vorbind, sistemul de militari în rezervă există în Franța încă din 1872. În vremea respectivă, toți cetățenii erau obligați să se înroleze în armata, iar conscripțiile erau activate pe motiv de război. Din 1997, când serviciul militar nu mai este obligatoriu, sistemul rezervist a fost modificat, fiind schimbat pentru pentru o mai înaltă profesionalizare a armatei.

Rezerviștii sunt trupe suplimentare ale armatei, care au ca rol întărirea armatei, activând pentru 25 de zile pe timpul anului pe bază de voluntariat, dar având aceleași misiuni și statut ca cei activi. Unii dintre ei sunt înrolați pentru a aduce expertize tehnice rare în diverse domenii, iar un număr limitat sunt trimiși pe treaterele de operațiuni externe, în special pentru servicii de sănătate și informații. Aceștia sunt "rezerviștii operaționali".

Există de asemenea un număr important de persoane, cu o medie de vărsta ridicată de și peste 50 de ani, care nu poartă uniformă și nu au activități militare, având doar un titlu onorific, care au rol pentru a promova armata și spiritul defensiv în rândul societății civile. Aceștia sunt "rezerveștii civili".

Ce activități au rezerviștii din armata franceză

Citește și: ALERTĂ ÎN FRANȚA! Cel puțin patru copii au murit după ce un tren a lovit un autobuz școlarSfidare la căpătâiul Regelui Mihai! Politicienii moldoveni, selfie-uri și zâmbete la funeraliile Majestății Sale (FOTO)CRIMINALA de la METROU a hărțuit un ACTOR luni întregi! Declarațiile bărbatului (FOTO)

Condițiile necesare pentru a deveni rezevist sunt: vârsta cuprinsă între 17-35 ani, cetățenia franceză, și îndeplinirea aptitudinilor fizice necesare conform normelor impuse de Ministerul Apărării. După angajare aceștia semnează un contrat cu o perioadă între 1-5 ani, și primesc compensații pentru această perioadă, deobicei activând în perioada concediilor. Remunerația este de 54 de euro pe zi de serviciu, dar poate crește în funcție de grad și vechime.

Rezerviștii primesc antrenament regulat pentru a se putea integra într-o armată din ce în ce mai profesionalizată.

Citește și: La alegerile din 2018, Vladimir Putin va candida independentRusia acuză România de concentrații anormale de radiațiiTRAGEDIE în Canada! Un avion S-A PRĂBUȘIT la puțin timp de la decolare (FOTO)

Armata franceză are 28.000 de rezerviști în 2014, sub limita de 40.000 dorită de Ministerul Apărării. Președintele francez vrea acum să atingă obiectivele de creștere a resurselor militare, mai ales că de la atacurile teroriste din Paris din noiembrie 2015, aproximativ 10.000 de soldați sunt desfășurați în țară în cadrul Operațiunii Sentinelle, iar armată are un alt număr important în operațiuni externe.

 

Citeşte mai multe despre:   Franta,   armata franceza,   rezervisti
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe