Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Cea mai mare colecție de obiecte personale aparținând pictorului Renoir a fost scoasă la licitație

Cea mai mare colecție de obiecte personale aparținând pictorului Renoir a fost scoasă la licitație

Un articol de: |

O colecție de obiecte personale aparținând pictorului Pierre Auguste Renoir, evaluate la 3 milioane dolari, va fi scoasă la lictație la New York, pe data de 19 septembrie, a anunțat casa Heritage Auctions, citată de L'Express. Lotul, care conține 143 de obiecte, printre care se numără scrisori, fotografii și suveniruri, este prezentat de Heritage Auctions ca fiind ”cea mai importantă colecție personală” a lui renoir.

O eşarfă din mătase, certificatul de căsătorie, medalia Legiunea de Onoare, scrisori de la pictorii Claude Monet, Edouard Manet şi de la sculptorul Auguste Rodin fac parte din această colecţie impresionantă.

În colecția mai sunt incluse schițe și machete realizate de Renoir la Cagnes, cu sculptorul Guino, cu câțiva ani înainte să moară.

Renoir a realizat și câteva sculpturi, printre care "La Grande Vénus Victrix", înaltă de aproape doi metri și care se regăsește la această licitație.

Citeşte mai multe despre:   cea mai mare colectie,   obiecte personale,   renoir,   scoasa la licitatie
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe