Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Chelsea Manning a fost eliberată din închisoare la șapte ani după ce a furnizat secrete de stat ale Statelor Unite către Wikileaks

Chelsea Manning a fost eliberată din închisoare la șapte ani după ce a furnizat secrete de stat ale Statelor Unite către Wikileaks

Un articol de: |

Chelsea Elisabeth Manning, născută ca bărbat sub numele de Bradley Edward Manning, a fost eliberată din închisoarea militară americană la șapte ani dupa ce a fost arestată pentru că a dezvăluit pe Wikileaks documente clasificate și neclasificate militare în cea mai scurgere de informații din istoria Statelor Unite, anunță Reuters.

Eliberarea vine ca urmare a unei decizii luate de Barack Obama la finalul mandatului de președinte când a decis ca act de clemență să comute pedeapsa lui Manning. Inițial aceasta a fost condamnată la 35 de ani de închisoare pentru sustragerea celor 700.000 de documente secrete.

Citește și: Adio, drepturile omului: China colectează mostre de ADN de la minoritatea musulmană uigură!De ce ar fi comis criminala de la metrou fapta. Ce i s-a întâmplat la serviciuStau cu fratele meu şi cumnata mea. Am început să fac sex cu soţia lui, după ce a plecat în Franţa la muncăDupă ce a fost decorat de prințul Charles, Ed Sheeran a încălcat protocolul regal (FOTO)

Într-un mesaj pentru ABC News, Manning a afirmat că apreciază suportul primit de-a lungul acestui timp și că dorește ca de acum să își reclădească viața.

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, urmărit pentru mai multe investigații penale în Statele Unite și Suedia, a promis în trecut să accepte extrădarea dacă Manning va fi eliberată. Procurorul general al Statelor Unite Jeff Sessions a afirmat că arestare lui Assange este o prioritate. 

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe