Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Chile: Casa dictatorului Augusto Pinochet a fost scoasă la vânzare

Chile: Casa dictatorului Augusto Pinochet a fost scoasă la vânzare

Un articol de: |
Foto: telegraph.co.uk Externe

Casa în care dictatorul chilian Augusto Pinochet a locuit în ultimii ani, într-un cartier de lux din Santiago, a fost scoasă la vânzare de văduva acestuia, au anunțat surse judiciare, citate de AFP.

Lucia Hiriart, care s-a retras din viaţa publică după decesul soţului său, în 2006, i-a solicitat autorizaţia de vânzare judecătorului Manuel Valderrama, care conduce ancheta cu privire la averea dictatorului.

"Ea poate să vândă casa, întrucât este o proprietate care îi aparţine şi care nu se află printre cele confiscate familiei Pinochet", a declarat judecătorul.

Casa este situată în cartierul La Dehesa, în estul capitalei chiliene. Augusto Pincohet a petrecut aici ultimii ani din viaţă, până în decembrie 2006, când a decedat în urma unui infarct.

Judecătorul Valderrama a finalizat la sfârşitul lunii mai ancheta cu privire la averea lui Pinochet, vizând şi conturi deschise în străinătate, printre care la Riggs Bank, în Statele Unite. El urmează să prezinte acuzaţiile împotriva celor şase foşti militari anchetaţi, care riscă pedepse cuprinse între cinci şi zece ani de închisoare pentru sprijinul acordat dictatorului în înfiinţarea conturilor.

Niciunul dintre cei cinci copii ai lui Pinochet şi nici soţia sa, care au fost iniţial vizaţi de proces, nu vor fi în final urmăriţi penal.

În acest dosar, dictatorului i-a fost retrasă imunitatea şi a fost plasat sub control judiciar cu câteva săptămâni înainte de deces. El nu a mai fost însă judecat nici pentru politica de reprimare din timpul regimului său, care, potrivit cifrelor oficiale, s-a soldat cu peste 3.200 de morţi.

Citeşte mai multe despre:   chile,   dictator chilian,   augusto pinochet,   scoasa la vanzare,   casa ,   Santiago,   cartier de lux
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe