Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Chile devine prima ţară din America Latină care va cultiva marijuana în scopuri medicinale

Chile devine prima ţară din America Latină care va cultiva marijuana în scopuri medicinale

Un articol de: |
Foto: ndtv.com Externe
Chile a devenit, miercuri, prima ţară din America de Sud care cultivă marijuana în scopuri terapeutice, informează ABC News.

„Aceasta este prima cultură medicinală autorizată în America Latină. Este un moment istoric pentru alinarea celor aflaţi în suferinţă", a declarat, în timpul ceremoniei de lansare a proiectului, Ana Maria Gazmuri, preşedinte al Fundaţiei Daya, care promite utilizarea terapeutică a marijuanei.

Primele plante vor fi recoltate, pentru utilizare, în luna aprilie, iar, o lună mai târziu, se va distribui gratuit uleiul de canabis extras pentru 200 de pacienţi bolnavi de cancer, selecţionaţi pentru program. Pacienţii sunt parte a unui studiu clinic care investighează rezultatele terapeutice ale acestui tratament.

Primăria din La Florida a obţinut, pe 8 septembrie, autorizaţia, din partea statului chilian, de a cultiva 425 de plante în scop exclusiv medicinal. Autorizaţia a creat polemică în Chile, ţară în care marijuana este considerată un drog şi interzisă prin lege.
Citeşte mai multe despre:   chile,   marijuana in scopuri terapeutice,   canabis,   America de Sud
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe