Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Ciocolata ar putea dispărea în următorii 30 de ani

Ciocolata ar putea dispărea în următorii 30 de ani

Un articol de: |

Ciocolata ar putea dispărea în următorii 30 de ani din cauza schimbărilor climatice severe din ultimul timp.

Arborii de cacao se dezvoltă în condiţii de umiditate crescută şi cu ajutorul tonelor de apă de ploaie, iar aceste două elemente ar putea deveni aproape inexistente în această regiune în următoarele câteva decenii, informează Gândul.

Citește și: ‪Americanii nu mai cred în Dumnezeu, cât în armată! Date INCREDIBILE în cel mai nou SONDAJ din SUACine este cel mai dotat român. E celebru și a șocat cu mărimea bărbăției: 30 cmIncendiu DEVASTATOR la un hotel: Cel puțin două persoane au murit (VIDEO)

Un deficit de cacao de 100 de mii de tone este preconizat în următorii câţiva ani, dacă temperaturile medii continuă să crească, susțin sprecialiștii.

Două treimi din totalul acestui desert provine din vestul Africii, iar Coasta de Fildeş este cel mai mare producător de cacao din lume, potrivit DailyMail.

Oficialii din Coasta de Fildeş şi Ghana încearcă să găsească soluţii pentru salvarea produsului lor naţional, plantaţiile trebuind să fie mutate în munţi, pentru a beneficia de condiţiile meteorologice propice.

Citește și: SCANDAL diplomatic între China și SUA: “O navă de RĂZBOI a încălcat suveranitatea”Supercâine! Un patruped și-a apărat stăpânii de atacul unui crocodil (VIDEO)Tristețe fără margini! A murit părintele gastronomiei franceze: Adio, CHEF Bocuse! (FOTO)

Un raport al Administraţiei Naţionale pentru Oceane şi Atmosferă din Statele Unite arată că aproape 90% din cele peste 290 de producători de cacao nu vor mai putea susţine plantaţiile până în 2050.

Citeşte mai multe despre:   Ciocolata,   schimbărilor climatice,   deficit,   Coasta de Fildeş
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe