Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Cipru speră ca România și Bulgaria să adere la Schengen în luna septembrie a acestui an

Cipru speră ca România și Bulgaria să adere la Schengen în luna septembrie a acestui an

Un articol de: |

Cipru, care deține președinția Consiliului UE, speră ca România și Bulgaria să intre în Spațiul Schengen în septembrie, a declarat un diplomat cipriot.

Diplomatul, citat de agenția bulgară Novite, a arătat și că nici Cipru nu a îndeplinit criteriile pentru a intra în Schengen, dar crede că și țara sa se va alătura zonei europene fără granițe. Cipru a declarat deja că în timpul președinției sale va lua măsuri pentru ca România și Bulgaria să poată adera la spațiul Schengen. Miniștrii de Externe din cele trei țări s-au întâlnit recent pentru a discuta subiectul.

La începutul lui martie, premierul olandez Mark Rutte a reiterat că guvernul țării sale nu se opune aderării României și Bulgariei la Schengen, dar dorește garanții absolute că vor pune în aplicare criteriile Schengen.

În februarie, raportul interimar al Mecanismul de cooperare și verificare a înregistrat progresele României în combaterea crimei organizate și a corupției, dar a cerut acțiuni mai hotărâte din partea Bulgariei.

Cipru a preluat duminică președinția Consilului Uniunii Europene, având un mandat de șase luni.


Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe