Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Comisar al ONU: Acțiunile Statului Islamic pot duce la un genocid în Orientul Mijlociu

Comisar al ONU: Acțiunile Statului Islamic pot duce la un genocid în Orientul Mijlociu

Un articol de: |
Foto: internazionale.it Externe

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului atrage atenția asupra acțiunilor grupării Statul Islamic, despre care afirmă că ar putea duce la un genocid în Orientul Mijlociu, transmite RIA Novosti.

"Statul Islamic este antipodul total a tot ceea ce este legat de drepturile omului. Această grupare sunnită teroristă ucide, torturează și violează, ideea sa de dreptate se reduce la asasinate. Ea nu cruță pe nimeni, nici femei, nici copii, nici bătrâni, nici bolnavi, nici răniți. Niciun grup religios sau etnic nu este în siguranță", a declarat Zeid Raiad al-Hussein, adăugând că aceată grupare este  "o mișcare diabolică" ale cărei acțiuni pot duce la un genocid în Orientul Mijlociu.

Un mesaj similar a fost tranmis recent și de către ninistrul american al apărării, Chuck Hagel, care afirma că Statul Islamic a ajuns să fie mai mult decât o organizație teroristă, gruparea reunind ideologia islamistă radicală și acțiunea militară.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe