Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Comisarul european pentru afaceri umanitare va merge în cele trei țări din vestul Africii afectate de Ebola

Comisarul european pentru afaceri umanitare va merge în cele trei țări din vestul Africii afectate de Ebola

Un articol de: |
Foto: cyprus-mail.com Externe

Noul comisar european pentru afaceri umanitare, cipriotul Christos Stylianides, va merge la jumătatea lunii noiembrie în cele trei țări din vestul Africii afectate de Ebola, Sierra Leone, Liberia și Guineea, informează AFP.

Christos Stylianides, care este și coordonator al Uniunii Europene privind Ebola, va fi însoțit de omologul său de la Sănătate, lituanianul Vytenis Andriukaitis.

Stylianides s-a angajat să se deplaseze rapid în țările afectate pentru a evalua acolo cerințele și a sublinia mesajul că Africa nu trebuie să fie izolată din cauza epidemiei.

''Vreau ca ei să se informeze la fața locului și să acționeze la fața locului'', a afirmat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Deplasarea noul comisar european pentru afaceri umanitare în țările afecatate de ebola vine în contextul în care Organizației Mondiale a Sănătății a avertizat că mobilizarea internațională împotriva epidemiei rămâne insuficientă.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe