Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Comisia Electorală Centrală din Rusia va trimite observatori pentru scrutinul parlamentar din Republica Moldova

Comisia Electorală Centrală din Rusia va trimite observatori pentru scrutinul parlamentar din Republica Moldova

Un articol de: |
Foto: itar-tass.com Externe

Comisia Electorală Centrală din Rusia va trimite observatori la scrutinul parlamentar programat pe 30 noiembrie în Republica Moldova, anunţă preşedintele instituţiei, Vladimir Ciurov, citat de ITAR-TASS.

"O delegaţie de observatori condusă de un membru al Comisiei, Evgheni Koliuşin, va merge în Republica Moldova", a declarat Ciurov.

Opoziţia din Republica Moldova a cerut în octombrie suplimentarea numărului secţiilor de votare în Rusia, unde sunt numeroşi imigranţi moldoveni.

"Autorităţile moldovene îi împiedică intenţionat pe alegătorii din Rusia să voteze. Vom insista, pe toate căile legale, inclusiv prin acţiuni de protest. Vom atrage atenţia comunităţii internaţionale asupra acestei probleme", a declarat Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

Republica Moldova a dispus crearea a doar trei secţii de votare la Moscova, unde se estimează că ar locui circa 500.000 de cetăţeni moldoveni, a spus Dodon.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe