Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Comisia Europeană oprește infringementul împotriva României privind sectorul energiei electrice și gazelor naturale

Comisia Europeană oprește infringementul împotriva României privind sectorul energiei electrice și gazelor naturale

Un articol de: |

Comisia Europeană (CE) a oprit infringementul împotriva României privind sectorul energiei electrice și gazelor naturale. CE a decis retragerea cererilor de chemare în judecată a României în cazul netranspunerii unor directive privind sectorul gazelor naturale şi pe cel energiei electrice, informează Mediafax.

"Comisia Europeană a transmis Curţii de Justiţie a Uniunii Europene acte din care rezultă că ţara noastră şi-a îndeplinit obligaţiile de transpunere ulterior începerii procedurii la Curte. La început, Comisia a cerut desistare pentru cauza pe energie electrică, iar, în cursul zilei de ieri, Colegiul Comisarilor a luat o decizie similară şi în ceea ce priveşte speţa pe gaze naturale", a precizat într-un comunicat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Procedura de infringement împotriva României a fost iniţiată de CE în 2011 pentru faptul că Guvernul percepea tarife pentru tranzacţiile la importul şi exportul energiei electrice. Tarifele au fost eliminate la jumătatea anului trecut.

În ceea ce privește procedura de infringement în sectorul gazelor, aceasta a fost deschisă pentru că România nu putea asigura exportul. Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a emis anul trecut o reglementare pentru a da posibilitatea exporturilor de gaze, pentru a opri infringementul.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe