Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Craniul celebrei Mona Lisa, descoperit în Italia?

Craniul celebrei Mona Lisa, descoperit în Italia?

Un articol de: |

Secretul din spatele faimosului zâmbet enigmatic al Mona Lisei, cea mai faimoasă pictură din lume, ar putea fi rezolvat în curând. O echipă de arheologi care au efectuat săpături în Italia pretind că ar fi descoperit craniul femeii care a pozat pentru opera de artă a lui Leonardo da Vinci, scrie Daily Mail.

Arheologii au dezvăluit faptul că au descoperit, după două săptămâni de căutări, o criptă într-o biserică abandonată din Florenţa. În mormântul de sub biserica St. Ursula se credea că se odihneşte Lisa Gherardini Del Giocondo, iar acum a ieşit la iveală un craniu de femeie, împreună cu alte coaste umane şi vertebre.Femeia ar fi fost modelul celei mai cunoscute opere a lui Da Vinci.

Cercetătorii urmează să compare ADN-ul oaselor cu al rămăşiţelor celor doi copii ai ei, care au fost înmormântaţi în apropiere, în încercarea de a autentifica descoperirea.Dacă investigatorii confirmă că acel craniu aparţine modelului, experţii vor încerca să-i reconstruiască faţa pentru a compara-o cu pictura veche de 500 de ani şi eventual să descopere ghicitoarea zâmbetului Mona Lisei.

Lisa Gherardini, care a murit în 1542, a fost soţia unui comerciant bogat de mătase, pe nume Francesco del Gicondo, care a devenit călugăr după moartea soţiei sale. În Italia, Mona Lisa este cunoscută precum La Gioconda.
Citeşte mai multe despre:   mona lisa,   gioconda,   craniu,   leonardo da vinci
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe