Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Cuba a trimis 83 de medici și infirmieri suplimentari în Africa de Vest

Cuba a trimis 83 de medici și infirmieri suplimentari în Africa de Vest

Un articol de: |
Foto: time.com Externe

Un nou contingent de 83 de medici și infirmieri cubanezi a plecat marți seara către Guineea și Liberia, sporind la 256 efectivele personalului medical trimis în Africa de Vest de către Havana pentru a lupta împotriva epidemiei de Ebola, relatează AFP.

Potrivit cotidianului Granma, cei 35 de medici și 48 de infirmieri au fost calificați drept ''eroi''. Ei au fost salutați de președintele țării, Raul Castro, înainte de a decola spre ''epicentrul luptei mondiale împotriva Ebola''.

''Sunt convins că ne vom întoarce victorioși și sănătoși'', a declarat la televiziunea de stat medicul Alexander Velazquez cu puțin timp de a se îmbarca.

Granma afirmă că 256 de specialiști cubanezi din domeniul sănătății sunt în prezent desfășurați în teren.

În pofida dificultăților sale economice și a mijloacelor sale modeste, Cuba s-a propulsat pe avanscena luptei împotriva Ebola, trimițând pe 1 octombrie un prim contingent de 165 de specialiști din domeniul sanitar în Sierra Leone.


Citeşte mai multe despre:   Cuba,   83 medici,   infirmieri suplimentari,   Africa de Vest
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe