Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Cum a inventat DRAGNEA Parlamentul-FANTOMĂ, cu sprijinul PNL. Găselnița liderul PSD, constituțională, dar IMORALĂ

Cum a inventat DRAGNEA Parlamentul-FANTOMĂ, cu sprijinul PNL. Găselnița liderul PSD, constituțională, dar IMORALĂ

Un articol de: |
Foto: Aktual24 Externe

PSD a convocat o sesiune extraordinară suficient de lungă încât să acopere toată vacanța parlamentară, astfel încât Guvernul să poată emite Ordonanțe de Urgență. Asta nu înseamnă că aleșii sunt puși la muncă și-și pierd de tot vacanța, ci că Parlamentul va lucra doar pe hârtie, iar Cabinetul Grindeanu poate să emită OUG-uri în voie. La crearea aceste sesiuni extraordinare-fantomă a contribuit și PNL, notează Adevărul.

De la 1 ianuarie, Parlamentul a intrat în vacanță, iar Constituția restrânge dreptul Guvernului de a legifera într-o astfel de perioadă. Joi a fost votată o lege prin care Guvernul era abilitat să emită ordonanțe simple, dar PNL, susținut de parlamentari USR și PMP, a atacat-o la Curtea Constituțională. 

Citește și: Johannes Hahn: Serbia şi Muntenegru ar putea adera la UE până în 2025. "Este momentul să finalizăm ceea ce am început în 1989"Tudor Gheorghe: 'Sunt unul dintre cei mai bogați români'. Ce venituri areRomân arestat la Siracusa: ce i-a făcut fostei iubite este indescriptibil. A pătruns cu alți 5 bărbați în casa ei….

Liviu Dragnea nu a mai așteptat verdictul magistraților și a venit cu o găselniță procedurală: a convocat o sesiune extraordinară care să dureze toată vacanța. Astfel, Cabinetul Grindeanu nu mai are nevoie de nicio lege de abilitare de tipul celei pe care liberalii au contestat-o la CCR. Mai mult, nu doar că va putea emite Ordonanțe simple, dar va putea emite și Ordonanțe de Urgență, prin care pot fi modificate inclusiv legi organice. Guvernul are, astfel, putere totală de legiferare, chiar dacă, practic, parlamentarii nu se vor prezenta la lucru.

Ce s-a întâmplat luni la Parlament, când doar 35 de deputaţi din 325 au fost prezenţi, ilustrează perfect atitudinea pe care aleşii o vor avea în următoarele trei săptămâni. Nici măcar Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, nu a fost prezent la şedinţa de plen. Întrebat de jurnalişti de ce a lipsit, în condiţiile în care se afla în clădirea Parlamentului, Dragnea a răspuns: „M-am pregătit să vin să vorbesc cu voi“, trecând apoi la alt subiect. Deputatul PMP Robert Turcescu a aşteptat ca Dragnea să termine discuţia cu jurnaliştii, apoi l-a luat la rost, dar liderul PSD nu a venit cu nicio explicație.

Găselnița lui Dragnea, deși profund imorală, este perfect constituțională. Liberalii probabil au încercat, prin atacarea legii la CCR, să facă Opoziție, dar le-a ieșit fix pe dos. Ulterior, președintele social-democrat nu a făcut decât să manevreze legea în interesul Guvernului Grindeanu. 

Citește și: Mai mulți angajaţi din sistemul naţional de EDUCAŢIE, concediaţi pentru ABUZURI SEXUALE CURAJ NEBUNESC: Un avion aterizează la Düsseldorf printre rafale de vânt de 100km/h (VIDEO)Orientul Apropiat, în pragul RĂZBOIULUI: Turcia a atacat poziții ale kurzilor Siria, riscând riposta armatei siriene

Cu o lege de abilitare, Guvernul ar fi stat în cleştele ordonanţelor simple, care nu pot influenţa foarte mult legislaţia. Acum, el poate jongla cu ordonanţe de urgenţă, care ar putea modifica şi legi sensibile, şi pe care Parlamentul nici măcar nu este obligat să le dezbată.

Citeşte mai multe despre:   dragnea,   PSD,   guvernul grindeanu,   Parlament,   sesiune extraordinara,   lege de abilitare,   ordonante
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe