Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Curtea Constituţională egipteană suspendă decizia preşedintelui Mohamed Morsi de a restabili Parlamentul

Curtea Constituţională egipteană suspendă decizia preşedintelui Mohamed Morsi de a restabili Parlamentul

Un articol de: |

Curtea Constituţională egipteană a decis marţi să suspende aplicarea decretului preşedintelui egiptean, islamistul Mohamed Morsi, care a dispus restabilirea Parlamentului, invalidat la jumătatea lui iunie de aceeaşi instanţă, scrie BBC.

Sute de persoane au protestat față de această decizie ”nelegitimă” în piața Tahir din Cairo, cu toții scandând lozinci împotriva puterii militare.

Morsi a anulat printr-un decret decizia Înaltei Curţi Constituţionale care a invalidat pe 14 iunie Parlamentul, dominat de către islamişti, din cauza unui viciu al legii electorale.

Sfindând decizia Curții, Parlamentul s-a reunit, însă purtătorul de cuvânt al instituției a delcrat că nu există niciun punct pe agendă, în afară de căutarea unei ”soluții pentru  implementa decizia Curții.”

Deciziile de marți ale Parlamentului au fost trimise Înaltei Curţi de Casaţie.

Parlamentul a fost dizolvat cu doar o zi înainte de alegerile în urma cărora Mohamed Morsi a devenit președinte. Analiștii politici sunt retincenți în a se pronunța în privința evoluției evenimentelor viitoate din Egipt, în condițiile în care statul încă nu are o Constituție revizuită.

Citeşte mai multe despre:   Mohamed Morsi,   Parlament,   Egipt,   nelegitim,   Constitutie
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe