Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Curtea Supremă din Croația a anulat o condamnare pentru corupție împotriva fostului premier Ivo Sanader

Curtea Supremă din Croația a anulat o condamnare pentru corupție împotriva fostului premier Ivo Sanader

Un articol de: |
Foto: jutarnji.hr Externe

Curtea Supremă din Croația a anulat o condamnare împotriva fostului premier Ivo Sanader. Acesta era condamnat la 9 ani de închisoare pentru corupție.

Curtea a ordonat un nou proces împotriva fostului premier, din cauza faptului că acestuia i-a fost încălcat “dreptul la un proces echitabil”, a declarat Kresimir Devcic, purtător de cuvânt al instanței de judecată, după cum transmite agerpres.

Devcic a mai adăugat și că Ivo Sanader trebuie eliberat pe o cauțiune în valoare de 1,7 milioane de dolari, după ce a petrecut aproape 3 ani în detenție.

Sanader a fost găsit vinovat în 2014 de deturnare de fonduri publice. Acesta, împreună cu fostul său Partid Conservator (HDZ) au deturnat 10 milioane de euro din fonduri publice înainte ca acesta să ie exclus din partid, în 2010.

Procesul din 2014 a fost primul proces după independența Croației în 1991 în care a fost judecat și condamnat un partid politic.

Condamnarea lui Sanader nu a fost singura pe care acesta a primit-o. El a mai fost condamnat în 2012 la 10 ani de închisoare pentru că a primit mită de la gigantul energetic MOL mai multe milioane de euro. Această sentință a fost anulată de Curtea Constituțională croată în iulie 2015.

Citeşte mai multe despre:   Croatia,   curtea suprema,   anulare condamnare,   coruptie,   mita,   10 milioane de euro,   vinovat,   devcic,   proces
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe