Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe David Cameron nu ar susține rămânerea Marii Britanii în UE dacă nu ar fi în interesul național

David Cameron nu ar susține rămânerea Marii Britanii în UE dacă nu ar fi în interesul național

Un articol de: |
Foto: express.co.uk Externe

Premierul britanic David Cameron a declarat, marți, că nu ar susține rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană dacă nu ar fi în interesul național, relatează Reuters.

Cameron, care a promis să renegocieze apartenența Marii Britanii la UE înainte de a oferi electoratului posibilitatea de a alege între rămânerea sau ieșirea din blocul comunitar în cadrul unui referendum până în 2017, se află sub presiunea Partidului pentru Independența Marii Britanii (UKIP) și a unora dintre propriii parlamentari pentru a-și consolida retorica privind Europa.

Întrebat în legătură cu o afirmație de la începutul acestei luni potrivit căreia ar fi fost întristat să vadă că Scoția părăsește Regatul Unit, Cameron a afirmat: "Am sentimente de o mie de ori mai puternice față de Regatul nostru Unit decât față de Uniunea Europeană".

"Regatul Unit era o chestiune de durere. Aceasta este o chestiune de pragmatism: Ce este mai bine pentru Regatul Unit? Cum obținem ce este mai bun pentru Marea Britanie? Acestea sunt lucrurile față de care am sentimente puternice", a spus premierul fiind întrebat dacă ar suferi din cauza unei îeșiri a Marii Britanii din UE.

Relația Marii Britanii cu blocul comunitar nu funcționează corespunzător, a spus el, adăugând că nu ar susține rămânerea în UE dacă nu ar fi în interesul național.

Pe de altă parte, David Cameron a precizat că cea mai bună opțiune pentru Marea Britanie este să-și reformeze relațiile cu UE și să rămână stat membru.

Citeşte mai multe despre:   David Cameron,   nu ar sustine,   Marea Britanie,   ramanere in UE,   interes national
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe