Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Davutoglu: Turcia va continua să țină ușile deschise pentru refugiați. ONU a recunoscut eforturile țării noastre

Davutoglu: Turcia va continua să țină ușile deschise pentru refugiați. ONU a recunoscut eforturile țării noastre

Un articol de: |
Foto: turkeytribune.com Externe

Turcia va continua să-i primească pe toți refugiații care ajung pe teritoriul ei, a declarat joi premierul turc Ahmet Davutoglu, relatează agenția de presă TASS, citată de Agerpres.

Turcia, așa cum și-a ținut ușile deschise în fața sirienilor, irakienilor, arabilor, kurzilor, suniților, șiiților, musulmanilor și creștinilor, așa și va continua să le țină”, se menționează într-o declarație semnată de șeful executivului turc.

”ONU a recunoscut eforturile țării noastre, care a primit cel mai mare număr de refugiați. Am oferit adăpost unui număr de peste 2 milioane de oameni care căutau un loc liniștit unde să se refugieze, după ce s-au pomenit sub presiune în Siria și Irak”, a subliniat Davutoglu.

În legătură cu faptul că 12 refugiați au murit recent lângă coastele turce, el a îndemnat țările din Uniunea Europeană să ”acționeze după cum le dictează conștiința”.

”Liderii europeni trebuie să vadă adevărul și acesta este că respectiva problemă a încetat să mai fie una de drept, politică, o problemă de echilibru internațional. Acum aceasta este o problemă ce ține de conștiința umanității și de viitorul său. Dacă istoria va pune această povară doar pe umerii noștri, noi o vom duce. Însă, acest lucru nu va schimba în niciun fel faptul că alte state, în primul rând din Europa, nu au făcut ceea ce a fost în puterea lor”, a atenționat premierul turc.


Citeşte mai multe despre:   Turcia,   refugiati Turcia,   Ahmet Davutoglu
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe