Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Decizie radicală a lui Donald Trump: Statele Unite se retrag din cadrul UNESCO

Decizie radicală a lui Donald Trump: Statele Unite se retrag din cadrul UNESCO

Un articol de: |

Statele Unite se vor retrage din cadrul UNESCO, agenția culturală și educațională din cadrul ONU fondată după Al Doilea Război Mondial chiar cu sprijinul americanilor.

Această decizie pe care Donald Trump se pregătește să o ia vine din supărarea americanilor că UNESCO ar susține politici și ia decizii care au efect împotriva Israelului. De altfel, Statele Unite sub administrația lui Barack Obama și-a retras mare parte din contribuțiile financiare pentru această agenție sub formă de protest pentru acceptare Palestinei ca membru cu drepturi depline, scrie Reuters.

Citește și: "Vă vom ARDE cu flăcările războiului pe care l-aţi început": Teroriștii ISIS amenință cu ATENTATE! VEZI ZONELE VIZATEMărturiile zguduitoare ale călătorilor aflați în metrou când Alina Ciucu a fost ucisă. „Tata, s-a simțit cum a trecut trenul peste eaScrisoarea trimisă de asasina de la metrou cu două luni înaintea comiterii crimeiBeijingul AVERTIZEAZĂ cu privire la prezență a navelor americane în Taiwan

Informația de retragere a Statelor Unite de la UNESCO a fost dată în exclusivitate de către revista Foreign Policy, miercuri, iar acum mai multe surse confirmă că americanii au notificat agenția privind o retragere completă la finalul lui 2018.

Această decizie a americanilor vine exact în momentul în care agenția trebuia să își aleagă noul director general vineri. Candidații sunt un fost ministru francez și un diplomat din Qatar.
Statele Unite contribuia anual cu 80 de milioane de dolari la bugetul UNESCO, o cincime din bugetul agenției, și are drept de vot în conducere, dar este de așteptat să își mențină statul de observator.

Aceasta este a doua oară când Statele Unite părăsește UNESCO. Prima astfel de decizie a venit în 1984 în timpul mandatului lui Ronald Reagan, ca o formă de protest a americanilor pentru că agenția ar fi favorizat Uniunea Sovietică în plin Război Rece. Revenirea în UNESCO s-a produs la începutul anilor 2000 în mandatul președintelui George W. Bush.
 

Citește și: Fraţi gemeni din Ipoteşti, implicaţi într-o încăierare mortală la metroul din BruxellesMesaj IMPORTANT din partea SUA pentru ROMÂNI! (FOTO)Oamenii lui Putin au ajuns la Phenian: Rușii RENEGOCIAZĂ UN ACORD MILITAR important cu nord-coreenii

Citeşte mai multe despre:   Statele Unite,   UNESCO,   Israel,   retragere,   Trump
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe