Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Dezvăluiri în cazul morții lui Yasser Arafat: Fostul lider palestinian ar fi fost otrăvit cu poloniu

Dezvăluiri în cazul morții lui Yasser Arafat: Fostul lider palestinian ar fi fost otrăvit cu poloniu

Un articol de: |

Fostul lider palestinian Yasser Arafat, decedat în 2004, ar fi fost otrăvit cu poloniu, potrivit concluziilor analizelor efectuate într-un laborator din Elveţia.

Analize au fost efectuate pe eşantioane biologice prelevate din lucrurile personale ale liderului palestinian, predate văduvei defunctului, Suha. Rezultatele au arătat că în corpul defunctului existau candtități însemnate de poloniu, o substanţă radioactivă.

"Concluzia este că am găsit (un nivel) semnificativ de poloniu-210 în aceste eşantioane", a adăugat el în acest documentar, realizat după nouă luni de anchetă, potrivit Al-Jazeera.

Cercetătorii spun că ar fi și mai evidentă otrăvirea fostului lider dacă s-ar găsi  urme de poloniu și în oasele acestuia.

Moartea lui Yasser Arafat rămâne o enigmă, cei 50 de medici care l-au tratat neprecizând motivul exact al deteriorării rapide a stării sale de sănătate. Palestinienii au acuzat Israelul că l-a otrăvit.

Citeşte mai multe despre:   poloniu,   otravit,   yasser arafat,   suha,   lider palestinian
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe