Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Dmitri Rogozin avertizează Republica Moldova: Sper că nu veți îngheța la iarnă

Dmitri Rogozin avertizează Republica Moldova: Sper că nu veți îngheța la iarnă

Un articol de: |

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a sugerat luni, în cadrul vizitei sale la Chişinău, că în cazul unui acord de asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, Rusia ar putea înceta livrările de gaze naturale în această ţară.

„Luaţi seama să nu îngheţaţi la iarnă şi să nu pierdeţi vreun vagon în vârtejurile integrării europene în care v-aţi antrenat. Dacă, aşa-zisul Guvern proeuropean la Chişinău consideră că poate să nu ţină cont de părerea cetăţenilor, mai ales a celor din Transnistria, şi să devină asociat al Uniunii Europene şi, în acest fel, să rupă relaţiile istorice cu vecinii din est, unde este cea mai mare piaţă de desfacere pentru produsele moldoveneşti şi braţele de muncă, se înşală cumplit", a declarat Rogozin, potrivit publika.md.

La rândul său, premierul moldovean Iurie Leancă a declarat că "ceea ce spunem la Bruxelles spunem şi la Moscova", adăugând că Republica Moldova "nu are ce ascunde".

El a afirmat că Republica Moldova este interesată de un dialog constructiv şi deschis cu Moscova, pentru a consolida relaţiile bilaterale în diverse domenii.

Premierul a precizat că partenerii transnistreni au fost invitaţi la negocierile cu Uniunea Europeană, de la bun început.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe