Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Doliu în literatura mondială: Un important scriitor american a murit la 67 de ani

Doliu în literatura mondială: Un important scriitor american a murit la 67 de ani

Un articol de: |

"Denis a fost unul dintre cei mai mari scriitori ai generaţiei sale. A scris proză cu concentraţia plină de imaginaţie şi cu empatia poetului care era", a declarat președintele editurii.

Citește și: Roma a revocat exilul poetului Ovidiu, la 2.000 de ani de la moartea saA fost violată și ucisă în Beirut. Familia tinerei face un anunț devastatorÎn plin scandal, Principesa Margareta s-a dat de gol în timpul înmormântării RegeluiATAC asupra românilor din Cernăuți: Tricolorul de pe fațada Centrului Cultural Român, FURAT (VIDEO)

Născut la Munchen în 1949 în familia unui militar de carieră, Johnson a obţinut aprecierea criticii pentru colecţia de povestiri scurte "Jesus' Son". Cartea a fost ecranizată într-un film cu acelaşi nume în 1999, în care rolul principal a fost jucat de Billy Crudup. În 2006, cartea a fost inclusă în urma unui sondaj al New York Times printre cele mai importante opere de ficţiune din ultimii 25 de ani.

În 2007 a câştigat National Book Award pentru romanul său despre războiul din Vietnam "Tree of Smoke", operă cu care a fost şi finalist la Premiul Pulitzer. Alte opere ale lui Denis Johnson au fost "Laughing Monsters" şi "Angels", precum şi volumul de poezie "The Veil" sau piesa de teatru "Hellhound On My Trail".

Citeşte mai multe despre:   scriitor,   doliu,   deces,   literatura
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe